+31 (0)6 244 88 552 info@g3d.nl

De 3FM Awards en G3D

3FM Awards 2024

Inmiddels is NPO 3FM al een tijdje vaste opdrachtgever van G3D. En ook voor het ontwerp van de 3FM Awards 2023 werd weer de hulp van G3D ingeschakeld. Na enkele jaren met variaties op een min of meer vast ontwerp te hebben gewerkt kwam dit keer de vraag of er een totaal nieuw design gemaakt kon worden; geheel in lijn met de vele veranderingen die er de afgelopen periode bij het radiostation hebben plaatsgevonden.

In overleg is gekozen voor een robuuste 3D uitvoering van het eigentijdse 3FM-logo op een stevige voet. Een echte eyecatcher voor de muzikale helden van nu die bovendien tegen een stootje kan! G3D maakte de visualisatie en het ontwerp voor de nieuwe award en zorgde voor de technische productietekeningen.

Op 23 maart kregen onder andere Goldband met ‘Noodgeval’ en Maan zo’n spiksplinternieuwe 3FM Award overhandigd tijdens de feestelijke awardshow in PAARD Den Haag. Ook Claude, ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’ viel in de prijzen en mag een trofee van G3D op de schouw zetten.

3FM Awards een waar kunstobject

Van idee naar 3FM Awards

Wanneer radiostation NPO 3FM aanklopt met de vraag om een ontwerp te maken voor hun befaamde, jaarlijkse 3FM Awards dan is het antwoord natuurlijk volmondig: JA!

Aan de hand van een impressie en een oriënterend gesprek werkte G3D een concept uit dat vrijwel direct door 3FM werd goedgekeurd. Vervolgens werd dit ontwerp verder uitgewerkt voor realisatie. Het resultaat is een modern, relevant en stoer beeld dat toch oogt als een echte trofee. Een stijlvol kunstobject dat het bovendien ook erg goed doet op foto’s. Deze gloednieuwe 3FM Awards werden tijdens de awardshow van 2020 voor het eerst uitgereikt, onder meer aan Di-rect en Typhoon.

Voor de editie van 2021 kwam het verzoek om het ontwerp iets aan te passen. Geen probleem natuurlijk! G3D werkte een groene versie van de award uit, compleet met bijzondere bladnerfstructuur. Deze bijzondere awards werden gewonnen door onder andere Chef’ Special, Eefje de Visser en Froukje.
Daarnaast werd G3D gevraagd om een speciale gouden versie van de 3FM Award te maken. Waarom? Dat bleef lang geheim. Maar uiteindelijk werd die vraag live op televisie beantwoord: deze bijzondere Legend Award werd bij de talkshow BEAU overhandigd aan Pinkpop-oprichter Jan Smeets voor zijn buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziekwereld.

In 2022 werd het basisontwerp wederom aangepast. Omdat de 3FM Awards natuurlijk geheel in het teken staan van muzikale helden ontstond het idee om dit concept te integreren in het eindplaatje. Een uitdaging die G3D graag aangreep. Voor het design werd goed gekeken naar beelden uit de klassieke oudheid: de mensfiguur werd voorzien van een lendendoekje en met ‘afgebroken’ stukjes werd een knipoog uitgedeeld aan die inspiratiebron.
Tijdens de awardceremonie op 24 maart werden de trofeeën uitgereikt aan onder meer MEAU, Bazart ft. S10 en Goldband. De Legend Award ging dit jaar naar Kensington.

3FM Legends Award

Jan Smeets draagt zijn 3FM Legend Award op aan George Kooymans

3FM Awards rewind

Rewind 2020

Beste artiest DI-RECT

Rewind 2021

Beste artiest Chef’Special

Rewind 2022

Beste artiest Froukje