+31 (0)6 244 88 552 info@g3d.nl

De 3FM Awards en G3D

3FM Awards 2022

Echte helden verdienen een standbeeld! Of nou ja, een kleintje dan toch. En voor de realisatie van de uit te reiken prijzen voor de 3FM Awards 2022 kwam de organisatie wederom uit bij G3D. Vanuit NPO 3FM kwam dit keer de vraag om de award op te maken in de stijl van de klassieke afgodsbeelden uit de Griekse oudheid. Want ook muzikale helden mogen vereerd worden.
In lijn met de beelden die G3D in 2020 en 2021 al voor de 3FM Awards maakte, werd een award ontworpen die voldeed aan de vraag van NPO 3FM maar toch een geheel eigen en moderne uitstraling heeft. Zo ontstond een handzaam icoon waarin muzikaliteit en verering samen komen én, niet geheel onbelangrijk, wat het heel goed doet op zowel foto’s als thuis op de schouw.

De 3FM Awards werden op 24 maart uitgereikt aan onder andere MEAU, Bazart ft. S10, Froukje en Goldband. Schaal van Rigter ging naar RONDÉ.
De speciale Legend Award ging naar Kensington.

3FM Awards een waar kunstobject

Van idee naar 3FM Awards

Wanneer radiostation 3FM aanklopt met de vraag een award voor hun jaarlijks terugkerende 3FM Awards te maken dan is het antwoord natuurlijk volmondig: JA! En dus twijfelde G3D geen moment toen dit verzoek binnenkwam.

Aan de hand van een impressie en een oriënterend gesprek kwam een uitgewerkt ontwerp tot stand waar zowel 3FM als G3D erg enthousiast van werden. Modern, relevant, stoer en toch ogend als een echte trofee die het niet alleen goed doet op foto’s maar ook als stijlvol kunstobject. Tijdens de 3FM Awards show van 2020 werden deze nieuwe prijzen voor het eerst uitgereikt.

Voor de 3FM Awards 2021 werd G3D wederom ingeschakeld. Met dit keer het verzoek om een aangepast ontwerp te maken: een groene versie van de award met bladnerfstructuur. Geen probleem natuurlijk! Tijdens de editie van 2021 op 15 april won Chef’ Special twee van deze gloednieuwe exemplaren. Ook bij Eefje de Visser en Froukje staat een mooie 3FM trofee op de schouw. En daar is G3D best een beetje trots op!

Daarnaast was er in 2021 een gouden 3FM Legend Award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt aan iemand die voor altijd een stempel heeft gedrukt op de Nederlandse muziekgeschiedenis. Dit eerste exemplaar werd uitgereikt aan Pinkpop-oprichter Jan Smeets.

3FM Legends Award 2021

Pinkpop oprichter Jan Smeets

In 2019 kreeg G3D de vraag om mee te denken over het ontwerp van de nieuwe 3FM Awards. Een ontwerp dat vrijwel direct werd goedgekeurd en uiteindelijk ook daadwerkelijk werd gerealiseerd.

In 2021 kwam de vraag om ook een speciale versie van de award te maken. Waarvoor? Dat bleef zelfs voor G3D geheim. Maar een dag voor de awardshow van 3FM werd Pinkpop-oprichter Jan Smeets live op televisie verrast met deze zeldzame award. Hij kreeg van 3FM-dj Eva Koreman de allereerste Legend Award uitgereikt, voor zijn bijzondere bijdrage aan de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Een grote verrassing voor Jan, die de award opdroeg aan George Kooymans van The Golden Earring die vanwege zijn ziekte ALS helaas niet meer kan optreden. Maar ook een grote verrassing voor G3D want wat is het een eer als jouw ontwerp in handen komt van iemand die zoveel heeft betekent voor het Nederlandse (live)muzieklandschap.

De overhandiging kan je hier zien! Live bij de talkshow BEAU op RTL4

Jan Smeets draagt zijn 3FM Legend Award op aan George Kooymans

3FM Awards rewind

Rewind 2020

Beste artiest DI-RECT

Rewind 2021

Beste artiest Chef’Special

Rewind 2022

Beste artiest Froukje